Jenny van As

Foto: Edvandenhoekfotografie
Foto: Edvandenhoekfotografie

Rotterdam. De stad van rauw en ongezoet.

Rotterdam een stad van woorden en daden.

Rotterdam de stad van lullen en poetsen.

Een stad waar de Maas door je aderen stroomt.

Rotterdam de stad die krachtig in haar kwetsbaarheid is.

Rotterdam een stad die Romantiek uitstraalt maar je de liefde in haar skyline vindt.

Rotterdam de stad waar oud en nieuw samen komt.

Rotterdam de stad waar iedere inwoner en iedere bezoeker het hart van de stad is !

 

Instagram: Edvandenhoekfotografie

 

 

Jenny's persoonlijke top 10

 

Splashtours Rotterdam

Splashtours biedt een ‘anders-dan-anders’ stadstour door Rotterdam. Een tour met deze unieke amfibiebus zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

 

De Kuip

De Kuip, zoals Stadion Feijenoord in de volksmond wordt genoemd, werd in 1937 geopend als het voetbalstadion voor de thuiswedstrijden van Feyenoord. Ruim tachtig jaar later is dat nog altijd de primaire functie van deze voetbaltempel, maar het stadion is veel meer dan dat alleen.

 

Het stadhuis van Rotterdam is een van de weinige oude gebouwen in het centrum van de stad. Het werd gebouwd tussen 1914 en 1920 en overleefde op miraculeuze wijze de bombardementen in 1940. Het stadhuis van Rotterdam bevindt zich op de Coolsingel. Het is een prachtig gebouw dat zeker jouw aandacht verdient.

 

De Maasvlakte / Maasvlakte 2

 

Het meest sprekende voorbeeld van innovatieve én duurzame havenontwikkeling in Rotterdam is Maasvlakte 2. Hier tref je twee van de modernste containerterminals ter wereld aan, worden ’s werelds grootste containerschepen afgehandeld en vindt de assemblage plaats van reusachtige funderingspalen van windturbines voor nieuwe windparken op zee. In totaal 1.000 hectare komt er uiteindelijk beschikbaar voor innovatieve, duurzame, diepzeegerelateerde havenindustrie.

 

Het Luxor Theater

 

Het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam is sinds 2001 hét grote amusementstheater in Rotterdam. Oorspronkelijk zou het Nieuwe Luxor Theater het Oude Luxor Theater vervangen, maar vandaag de dag brengen beide theaters een drukbezocht en gevarieerd programma met musical, muziektheater, variété, cabaret, theaterconcerten, opera en dans. 

 

Dec gemeente Rotterdam wil half jaren '90 een nieuw theater bouwen en roept hiervoor een ontwerpwedstrijd uit. In 1996 komt architect Peter Wilson als winnaar uit de bus en in 1998 begint de bouw aan de dan nog vervallen Wilhelminapier op de Kop van Zuid. In april 2001 opent het theater officieel de deuren in bijzijn van koningin Beatrix. 

 

Het Nieuwe Luxor Theater beschikt over een grote theaterzaal waar 1535 bezoekers kunnen plaatsnemen. Daarnaast zijn er drie multifunctionele foyers en een VIP-lounge aanwezig. In het Nieuwe Luxor spelen vaak langere series voorstellingen van grote producties. Hiermee wil het Luxor een breed publiek voorzien van een kwalitatief hoogstaand programma dat ontroert, inspireert, vermaakt en motiveert.

 

Het SS Rotterdam

Maak nieuwe herinneringen en stap in de tijd terug op de grande dame van Rotterdam het stoomschip en tegenwoordig hotelschip gelegen in het vernieuwde Katendrecht het SS Rotterdam.

Bij het ss Rotterdam kun je niet alleen heerlijk overnachten, maar het is ook een uitstekende locatie om te dineren, te trouwen of evenementen te organiseren , van rondleiding in de stuurhut en machine kamers te genieten en je te laten verassen door de prachtige skyline van onze stad.

 

Rivercruise Rotterdam

Stap aan boord voor een rondvaart van ca. 1 uur langs alle highlights van Rotterdam. Bewonder de imposante skyline en de havens terwijl een live guide je alle ins en outs.

 

Rotjeknorknallen

 

RIB

 

In de Blue Ring Octopus RIB vlieg je over de Maas . Spring aan boord en voel de adrenaline! Hou je vast voor de rit van je leven.

 

Katendrecht

 

Vroeger Chinatown, zeemanskwartier en hoerenbuurt, tegenwoordig home of the hip. Schiereiland Katendrecht heeft zich in een paar jaar tijd ontpopt tot een van de meest bruisende zones van de stad, zonder z’n rauwe rafelrandjes te verliezen. Jonge stellen kochten er een klushuis of begonnen er een restaurant, winkel of koffiebar. Sinds een paar jaar wemelt het er dan ook van de leuke restaurants, ijssalons en barretjes, en dat maakt Katendrecht een droombestemming voor foodies.

 

Wilhelminapier

 

Vroeger was de Wilhelminakade, die over de gehele lengte van de pier loopt, een havenkade waarvandaan veel passagiersschepen naar Amerika vertrokken.

 

De zakdoekjes kade zo genoemd. 

 

Tegenwoordig is de Wilhelminapier een bruisende plaats met imposante woontorens zoals Architect Rem Koolhaas zijn: de Rotterdam , het voormalige hoofdkwartier van de Holland Amerika lijn Hotel New York en het samen spel van de hardwerkende Rotterdamse  mentaliteit  en geniet van de aangemeerde cruiseschepen waaronder AIDA cruises aan de ader van onze bruisende veelbelovende en innovatieve stad. 

 

Een wandeling over de verbindingsbrug van de Wilhelminapier naar Katendrecht: Het hoerenlopertje mag hier zeker niet ontbreken! 

 

Wel verwacht ik dat je je liefde aan deze brug bezegelt met een liefdesslot. 

 

VisitRotterdam.com is powered by Voûte Digital Advertising B.V.

 

Voute Digital Advertising

 

Promote your business on VisitRotterdam.com. Offering your product and becoming a VisitRotterdam.com member will help you position yourself in Rotterdam. Thanks to our unique network of more than 100 interconnected websites, we will guide the visitor to your business. Contact us.